Anmeldelser
Ballademager blues

Poppedreng sukker

Bo Schiøler Ridder af Dannebrog

Læs flere anmeldelser af teaterstykker og eventyrspil for børn og unge, digtsamlinger og plader: Klik her

Jernsommerfuglen.

Teatergruppen Vesterbro Ungdomsgård, So What Film. DVD.

Manuskript, sange og instruktion: Bo Schiøler

Spilletid: 60 minutter

Anmeldt af: Jørgen Rønsbo, folkeskolen.dk

Eftersom verden jo ikke er overbefolket med sande, autentiske helte og demokratiske forbilleder, er det så meget mere bemærkelsesværdigt og prisværdigt, at Vesterbro Ungdomsgård og Bo Schiøler med denne filmmusical vælger at sætte fokus på Aung San Suu Kyi.

Kvinden, der voksede op med savnet af sin myrdede far, Burmas befrier, og som tog tråden op efter ham og blev leder af Burma. Siden blev hun forfulgt og interneret, fik Nobels fredspris i 1991 og har siden 1989 siddet i husarrest.

Hvad ved vi: Vi ved, hun er kvinde. Hun er buddhist. Hun er tålmodig. Hun er sin fars datter. Sådan præsenteres Aung på coveret, og Ungdomsgården har således påtaget sig opgaven at formidle, hvem hun er, denne tilhænger af passiv modstand, ikke-vold og civil ulydighed.

I sin opbygning er forestillingen meget enkel, udstyrsmæssigt endnu mere enkel; der bruges stort set ingen rekvisitter. Et velspillende band og 13 dygtige skuespillere giver stykket liv og gnist.

Lykkes forestillingen? Ja, absolut. Bagefter ved vi meget mere om Aung, om hendes kamp og om den spændte og ulykkelige situation i Burma. Og ja, man sidder tilbage meget inspireret til selv at tage tråden op i musical sammenhænge eller blot i den almindelige undervisning, det være sig dansk, historie eller samfundsfag .

Jeg har blot en anke: Synkroniseringen halter lidt. Skuespillerne synger og bevæger sig en anelse, før den tilhørende lyd klinger. En ærgerlig og forstyrrende fejl.

____________________________________________________________________

Ballademager blues / Poppedreng sukker.

120 sange fra Vesterbro Ungdomsgård 1974-2006

Forfatter: Bo Schiøler

GB-forlagene / Sådan'sk

Anmeldt af: Jørgen Rønsbo

I anledningen af 40 års stor og fornem indsats med Vesterbro Ungdomsgård udsendes denne flotte bog indeholdende 120 af de bedste sange skrevet til ungdomsgårdens teaterstykker. Udvalgt af et samlet katalog på over 700.

Via sangene, de evigt aktuelle tekster, forordet af en tidligere mangeårig deltager, skuespilleren Mia Lyhne, forordet af Bo Schiøler selv og ikke mindst via den vedlagte dvd tegnes et portræt af komponisten, tekstforfatteren, pædagogen, ildsjælen og ikke mindst mennesket Bo Schiøler.

I sandhed en beundringsværdig mand og en beundringsværdig indsats, han har ydet gennem 40 år.

Heldigvis har man da også i brede kredse forstået at påskønne indsatsen. Schiøler har blandt andet modtaget DJBFA's (musikerkollegernes) hæderspris og er blevet Ridder af Dannebrogsordenen. Imidlertid skal man ikke have stort kendskab til Schiøler for at vide, at den største hædersbevisning, han har fået og stadig får, er fra alle de unge mennesker, han gennem årene har haft med at gøre.

Bogens layout er meget indbydende, trykt i en klavervenlig udgave og indeholdende mange stemningsfulde billeder fra forestillingerne. Sangene er med becifring og første vers både under noderne og trykt med de øvrige.

Vesterbro Ungdomsgårds nyeste forestilling og cd-udgivelse, "Poppedreng sukker", er udkommet som en dobbelt-cd med ikke mindre end 24 nye sange, flot sunget og indspillet. Vedlagt her er ligeledes en dvd, den samme som bogens.

Med temaer om at være ung, om kærlighed, om kulturmødet og fællesskabet er der måske ikke nødvendigvis så meget nyt, men Vesterbro Ungdomsgård har og har altid haft sin egen lyd, som i mine ører er en dejlig blanding af noget kendt og gammelt (a la "Vi vil værne om jorden") og en nutidig lyd, der gør brug af tidens virkemidler som rap og forvrængede guitarer

Høj kunstnerisk kvalitet og mange langtidsholdbare sange.

____________________________________________________________________

Kommunist Nr. 12. December 2006

Ballademager blues

Forfatter: Bo Schiøler

Af Rikke G.F. Carlsson

Næppe er højskolesangbogen udkommet, før smagsdommere uden en tone i livet eller et højskoleophold på bagen, ytrer sig om manglende sange eller dårlige becifringer i den. Men imens er der udkommet en ligeså værdifuld sangskat fra Vesterbro Ungdomsgård med 120 sange fra perioden 1974-2006. En sangbog alle skoler og klubber og seminarier burde ligge inde med.

Uden bevidst at fornærme den danske sangskat, kulturarv eller højskolesangbogen for den sags skyld, holder jeg mig til at sangbøger, udover ovenstående højskolesangbog, får for lidt omtale i den danske kulturpresse. Den danske sang får for lidt plads i den politiske og pædagogiske debat, så jeg vil her slå et slag for sangen, sangbogen og dens berigende kraft.

Sangbøger har trange kår. Sidestiller man udgivelser af sangbøger med ko¬gebøger på de danske forlag her op til jul bare, så er den tankevækkende prioritering desværre ikke et kompliceret regnestykke. Gå hjem og tæl på reolen - du har sikkert flest kogebøger, men du bruger dem ikke mere end sangbogen. Det tankevækkende er ikke salgsværdien, men opdragelsen i valg af køb og brug. Noget der slet ikke er lagt vægt på i kulturkanonen fra regeringens side.

Sange handler om fællesskab. Og fællesskab er også en stor del af sanggruppen fra Vesterbro Ungdomsgård.

Ballademager blues er en smuk bog, fuld af flotte farvefotos og et udpluk af alle de sange som er sunget gennem 30 år - og det er ikke så få. Alligevel synes man, at der mangler nogle. Men der er nok at tage af, og en af dine yndlingssange er sikkert at finde iblandt.

28 CDer blev til 120 sange, og ud af dem har jeg valgt disse som argument for at bogen er uundværlig:

- I mellem linierne - Hvor sover mor om natten - Døde dyr - De sorte får - De sidste sigøjnere - Center ø1henter blues - I skal ikke gi' os bomber - I mine øjne - Sov trygt Lone - Tiggergang - Toves testamente - Vi vil værne om jorden.

Så kan man gøre som med kogebøger, bare nyde at læse opskrifterne og forestille sig hvor godt det ville smage. Teksterne kan sagtens stå alene, hvis du mangler den indre melodi. Det er lækkert kræs at have mellem fingrene, og sikkert hamrende sundt for øjnene. Det er som digte med manglende lyd, men hvem er aldrig blevet beriget af et digt? Og er du en af de heldige med toner i generne, så grib guitaren og udvid dit repertoire og din fanskare.

Når skraldespanden lugter

Af Rikke G.E Carlsson

Vesterbro Ungdomsgårds sanggruppe har gjort det igen. Deres nye cd ,,Poppedreng sukker - sukker poppedreng", er fyldt med sprængfarlig ammunition der rammer lige midt i danskernes samvittighed. Utroligt at den ikke er censureret væk under dagens terrorlovgivning. Der er jo både børnestemmer, glæde og undren... selv når skraldespanden lugter, som et af numrene hedder.

Sang- og teatergruppen har næsten uafbrudt siden 1974 sunget, spillet og optrådt om vores alles hverdag på jorden og i skolen. Og som en næsten årlig tradition på højde med juleaften (for nogen af os), sprøjter de Cd'er, DVDer, lyrik og sangbøger ud. I år ingen undtagelse. For de har noget på hjertet.

Emner fra den uudtømmelige undren og søgen efter kærlighedens størrelse, set med en teenagers øjne, har altid været et tilbagevendende emne, alle udgivelserne igennem, og på den nye er der heldigvis ingen undtagelse. Ellers er emnerne som tages op og vendes ud på vrangen, det som de voksne taler om over maden, mellem linjerne, ud af medierne og ind i de unge og børnenes liv.

Ungdomsgårdens sange er altid et brandaktuelt parameter på, hvad der rører sig blandt ungdommen, og skræmmende er det - det er fuldstændig det samme som hos voksne.

År 2007 er ingen undtagelse, nu er emnerne vores krigsdeltagelse, stress, succes og hjemløse, psykiske syge, og andre vilde tabuer i dagens Danmark. Og dette på trods af, at vi alle omgives af det hver eneste dag, helt ind i privaten og helt op i regeringen. Pædagogikken og kunsten at få disse emner til at blive til ørehængere, er lykkedes så flot.

Det er svært at vælge en sang ud og beskrive den eller musikken, men der er et specielt nummer, som sidder fast i mit hoved - "Total sygt", tænkte jeg da jeg sad i bilen og skrålede med på sangen "Skraldespanden lugter", sammen med min syvårige søn, mens vi kørte forbi nogle hjemløse - men man kan ikke lade være. Måske svært at tro, når du læser teksten her:

  1. "Skraldespanden lugter og efter 14 dage
  2. begynder andre folk i opgangen at klage
  3. jeg elsker min familie, man elsker den man tugter
  4. men jeg går ikke ned, når skraldespanden lugter
  5. Efter et par måneder er stuen fyldt med poser
  6. som ikke lige stinker lyserøde roser
  7. mider kravler rundt, har fest i mad produkter
  8. de nyder hva' vi byder, når skraldespanden lugter
  9. Nu står vi på gaden uden hus og hjem
  10. fordi vi var for stædige stanken blev for slem
  11. nu bor vi under broer og bane-viadukter
  12. har ikke mer' problemer, når skraldespanden lugter.."

Tolkningen må du selv lave, men det svinger - tro mig! Sangene er fyldt med humor og alvor side om side - ligesom livet. Det er musikalsk en af de bedste Cd'er de har bedrevet længe. Den rum¬mer alt fra country til pop over jazz og

rap, hvert nummer sin charme, uden det bliver en rodebutik. Teksterne er som sædvanlige geniale og skarpe, men de priser og roser har Bo Schiøler efterhånden også fortjent fået, (der skulle da lige mangle Scherfig / Kirk / Gelsted-prisen). Jeg kan kun sige inden julestressen banker på: Køb den til familien i alle aldre og du kan roligt kaste med sne uden at tænke på andet. Og du får meget for pengene to Cd'er + en DVD med interviews og sange og en masse gode historier.

Alverdens stjerner til alverdens unge og børnestjerner, der har medvirket på Poppedreng sukker. - Fortsæt endelig.

Poppedreng sukker

Vesterbro Ungdomsgård 2006.

www.boschioler.dk

www.sundance.dk

Bo Schiøler. 120 sange fra Vesterbro Ungdomsgård 1974-2006.

Nodetilrettelæggelse: David Sebastian Buus. Teksttilrettelæggelse: Frank Vælum.

Høst & Søn. Bogen kan bestilles gennem Bogbutikken Ny Tid

____________________________________________________________________

24 timer 10. oktober 2006

Hvæs og riv i 40 år.

I Vesterbro Ungdomsgård fejrer jubilæum i dag med udgivelse nummer 33

Christian Bækholm, David Birch. Foto: Benjamin Kurstein

Ungdomsklubben og værestedet på Absalonsgade på det indre Vesterbro i København har i 40 år været garant for hundredvis af gedigne socialrealistiske børnehits. 60-årige Bo Schiøler har alle årene været gruppens sangleder og komponist.

»Med den første plade var der ingen, der gad høre på os. Der var en jysk avis, der skrev, at der var nogle frustrerede københavnske pædagoger, der udnyttede nogle stakkels børn, og det var det. To år efter var der godt nok nogle store pladeselskaber, der ærgrede sig,« griner Schiøler.

Vesterbro Ungdomsgård brød for alvor igennem, da den i 1976 udgav kæmpesuccesen 'Kattejammerrock'. Albummet solgte omkring 120.000 eksemplarer. En utrolig succes, som Ungdomsgården slet ikke regnede med, fordi den to år tidligere havde forsøgt sig med pladen "Vi lever på Vesterbro", der solgte skallede 37 styk.

Frirum for børn

Det var dengang. Albummet 'Poppedreng Sukker' er netop udkommet. Det er gruppens 33. udgivelse, og også her er Schiøler manden bag roret.

Han blev i år hædret og udnævnt til Ridder af Dannebrog for sit store ungdomsarbejde - en opgave, som han ikke slipper.

»Børn og unge har brug for et sted, hvor de bliver taget seriøst, og hvor de voksne lytter til dem. Jeg tror, unge i dag har brug for konstanter, fordi de lever et stresset liv. Vesterbro Ungdomsgård er et frirum til dem, « siger Schiøler. Han vil fortsætte, så længe helbredet holder, og som han selv siger, så er der er der nok at tage fat på.

_____________________________________________________________________

Bogmarkedet nr. 21, 16. oktober 2006

Vesterbro Ungdomsgård i tekst, noder og billeder.

»Tekst og musik: Bo Schiøler« står der 120 gange i samme Schiølers store flotte jubilæumsbog Ballademager Blues. 120 sange fra Vesterbro Ungdomsgård 1974-2006.

Så er det slået fast, at alle sangene er forfattet og komponeret af Bo Schiøler, og dette er så bare et lille udvalg af de over 700 sange, han har skrevet. Bogen indeholder tekster, noder og becifringer til sangene samt en masse flotte fotografier.

Bo Schiøler har igennem 40 år været ildsjælen, som har banket sang og musik ind i mange hundrede børn og unge, og han har rejst verden rundt og givet koncerter med sine børn og unge. Ikke mindre end 28 plader og cd'er er det blevet til, og mange af sangene er ørehængere, der kunne have givet ham en international karriere, hvis det var det, der havde været hans mål. I stedet har han hjulpet mange på vej, bl.a. de to Krønike-skuespillere Ken Vedsegaard og Mia Lyhne, der begge fortæller om Vesterbro Ungdomsgård på den vedlagte bonus-dvd. Her er der også eksempler på sange, og Bo Schiøler fortæller om de mange år som huspoet på Ungdomsgården.

Bo Schiøler: Ballademager Blues. Gennemillustr. i farve og sort/hvid, indb., stort format. 240 sider samt indlagt dvd. Kr. 299 (vejl.). Høst & Søn.

_____________________________________________________________________

JYLLANDSPOSTEN 13. oktober 2006

Ballademagere udgiver sangbog.

Ungdomsarbejde: Flere end 700 sange har sangskriver, dramatiker og pædagog, Bo Schiøler, skrevet til teaterstykker på Vesterbro Ungdomsgård. 120 er nu samlet i sangbogen "Ballademager Blues".

Af LOUISE KNUTH PEDERSEN

Vesterbro Ungdomsgård på Vesterbro i København har siden 1974 udgivet 27 album med sange sunget af børn og unge fra ungdomsgården. Det er blevet til flere end 700 sange, og nu er de 120 samlet i sangbogen "Ballademager Blues", som netop er udkommet. Sangene har alle været en del af ungdomsgårdens mange teaterstykker, og de er skrevet af dramatiker, komponist og pædagog Bo Schiøler, som netop har fejret sit 40 års jubilæum i huset.

»Vi plejer at sige, at vi er et hus for mennesker, « fortæller Bo Schiøler.

Alle skal kunne komme til fadet på Vesterbro Ungdomsgård, og der stilles ingen krav til, hvor dygtig man er til at synge og spille teater. Bare man er med og har lyst.

»Vi voksne i huset er meget forskellige og det eneste, vi er meget enige om, er at vi skal være det tilbud, som børn og unge mangler ude i samfundet. Vi skal være en konstant i en flakkende tid. Vi holder fast i nogle traditioner og værdier, som også gælder i fremtiden,« siger Bo Schiøler, som i år er blevet udnævnt til Ridder af Dannebrog for sit store arbejde på ungdomsgården.

Hverdagsliv

Sangene i "Ballademager Blues" handler om hverdagslivet og alle de store og små ting, som omgiver børn og unge.

»De er udvalgt ud fra det kriterium, at de skal have haft et rimeligt. "live-liv", at de har været ude blandt folk, bevist deres værd og overlevet tidens tand,« fortæller Bo Schiøler.

Der er tekster, noder og becifringer til alle sangene, og bogen er rigt illustreret med husfotograf Holger A. Pedersens billeder af de børn, der er med i sanggruppen nu. Den henvender sig til alle, men med en særlig tanke på musiklærere og andre, der beskæftiger sig med musik og børn. Sangbogen kan købes i boghandler landet over, og med bogen følger også en dvd med musikvideoer og interviews med bl.a. skuespillerne Mia Lyhne og Ken Vedsegaard.

BO SCHIØLER

Sangskriver, dramatiker og pædagog

____________________________________________________________________

Jyske Vestkysten

Hvorfor boede man dog ikke på Vesterbro?

POP: Selv her på 40 års jubilæums cd'en lyder de unge fra Vesterbro Ungdomsgaard så friske som i ungdommens vår.

Af Ole Sørensen, Jyske Vestkysten.

CD Vesterbro Ungdomsgaard

"Poppedreng sukker"

****

Sundance

Der var et i overført betydning i hvert fald - par dagsrejser mellem Vesterbro og den Lars Tyndskids mark, hvor min store Puch bragte mig gennem ungdommen uden andre end selvforskyldte skrammer. Det var nu også rigeligt.

Men engang midt i 70'erne købte jeg en plade - en rigtig plade af vinyl med riller på med børn og unge fra Vesterbro Ungdomsgård. Og var imponeret over den lethed disse jævnaldrende med mig selv kunne tumle selv livets. store og indviklede spørgsmål og tanker. Hvorfor boede man dog ikke på Vesterbro og var så klog og afklaret?

Imponerende

Minderne kommer tilbage her, da utrættelige Bo Schiøler, der har været voksen ledvogter og sangskriver i ungdomsgården gennem alle årene, og de unge sender en mammut-cd på gaden.

Det sker i anledning af 40 års jubilæet for det sted, jeg med tanke på musikken blev så misundelig for knap så mange år siden.

Det er utroligt, at han bliver ved, Bo Schiøler, der har været med til at sætte Vesterbro på det musikalske landkort i over 40 år. Men det gør han, heldigvis.

Det er imponerende, at Bo Schiøler kan blive ved at skrive sange, som de unge synger med en ærlighed og inderlighed, at det kunne være dem selv, der stod bag teksterne. Det er det ikke. Det er fortsat Bo Schiøler, der nærmest kaster sangene ud af ærmerne. Sådan lyder det.

I svime

Der er to cd'er og en dvd i denne sending fra Vesterbro, så der er rigeligt at falde i svime over. .

Samtidigt udsender forlaget Høst & Søn "Ballademager Blues" med 120 sange fra Bo Schiølers 40 år med Vesterbro Ungdomsgård. En passende gestus overfor Vesterbro Ungdomsgård, der endda har nye sange på vej. De kan bare komme an, kan de.

____________________________________________________________________

Vesterbro Bladet 27. september 2006

Flakkeren der blev hængende.

I fire årtier har ungerne fra Vesterbro Ungdomsgård haft så stor tiltrækningskraft på musikeren Bo Schiøler, at den selvudnævnte flakker er blevet hængende. Selv med så mange år på bagen synes han stadig, arbejdet med børnene er vildt fascinerende.

AF JUNE THOMSEN

Dannebrogsordenen med det fine sølvkors hænger side om side med plakater for Vesterbro Ungdomsgårds udgivelser i arbejdsværelset.

Talrige udnævnelser dekorerer væggene i Bo Schiølers hjem og iblandt dem hænger et foto af Prinsesse Alexandra og den 60-årige Schiøler.

Det er fra dengang, han blev hædret med Gerdaprisen og bad om at få spillet »Jens Vejmand« til ære for sig selv. I det hele taget fylder arbejdet med Vesterbro Ungdomsgård meget i Bo Schiølers liv, og over årene har han fyldt hoveder og hjerter hos ungerne med musik, lyrik og sang. I fire årtier har komponisten, dramatikeren, poeten og forfatteren tegnet Vesterbro Ungdomsgård, men tilbage i 1966 var der intet, der tydede på, at den unge mand skulle blive noget ved musikken.

Bo Schiølers musikalske kunnen begrænsede sig til tre greb på en guitar, da han som gymnasieelev i 1966 blev tilbudt et job som musiklærer på Vesterbro Ungdomsgård. Hidtil havde han været fan af den engelske musiker Tommy Steele og tænkt »sådan vil jeg også have håret siddende«, men ellers var der mere idoldyrkelse end talent over Bo Schiølers musikalske involvering på daværende tidspunkt.

- Der var meget lidt musiklærer over mig, fortæller Bo Schiøler i anledning af sit 40¬års jubilæum. Men han fik da sunget »Tom Dooley« og »Blowing in the Wind« med børnene i nogle år, før han begyndte at kede sig.

- Jeg har altid været en flakker, erklærer Schiøler gentagne gange under interviewet.

Og det rastløse temperament er formentlig også den direkte årsag til, at Vesterbro Ungdomsgård gennem tiden har udviklet sig til en af Danmarks mest omtalte og multifacetterede "underholdningsindustrier".

Anede ikke en skid

Bo Schiølers interesse for kunst og kultur og hans forbindelser til kreative miljøer betød, at han hurtigt fik udgivet en digtsamling på Gyldendal. Og ude i den voksne verden var der tidligt interesse for Schiølers talent som teaterinstruktør. Noget han siger, han »ikke anede en skid om«.

- Men jeg har altid været heldig at løbe ind i folk, der kunne træde til, når jeg ikke selv vidste noget om det, lyder det beskedent

Noget må han have vidst, for i 1972 satte Vesterbro Ungdomsgård det første teaterstykke op. »Lån mig din jakke« hed det og var inspirret af datidens rocker- og hippiekulturer. Hippiernes image var blegnet, så de få unger, der gad spille teater, ville helst være rockere. Faktisk skulle Bo Schiøler lede længe efter nogle børn og unge, der gad være med i stykket

Men da forestillingen blev mødt med klapsalver fra onkler, tanter og alle andre, fik piben pludselig en anden lyd. Så blev det ligefrem cool at være med, og til næste forestilling var der dobbelt så mange børn, der lige skulle være med.

Og børnenes forældre, lærere og pædagogiske konsulenter undrede sig: Hvordan i hele hulen var det lykkedes en ufaglært musiklærer at lære de unge lange tekster udenad, når nu nogle af dem var stærkt ordblinde eller hadede bøger.

- Det handler om at bilde de unge ind, at du er en anden slags voksen, siger Schiøler, der afviser bevidst at have brugt nogen som helst bevidst pædagogik over for børnene.

- Næ, med lyst kan du eddermame komme langt. Med tvang kommer man ingen vegne.

Og her rakte Sciølers hukommelse ret langt; helt tilbage til hans egen skoletid, hvor han gang på gang blev smidt ud og efter sigende var »den mest rådne skoleelev«. Måske derfor har han altid haft en god fornemmelse for andre »problembørn«. Og selv om Schiøler kommer fra et hjem med bøger i reolerne og klaver i stuen (hans mor var operasangerinde og faderen kunstmaler), har han altid været betaget af vesterbroerne og deres uimponerethed. Dengang som nu.

- Hvis du gør noget fedt og gør dig fortjent til deres tillid, så belønner det sig, siger Schiøler.

Og det er nok derfor, flakkeren over dem alle ikke er rejst videre, men er blevet ved roret i hele fyrre år. Hvor længe han bliver ved endnu, ved Bo Schiøler ikke. Men hvis han en dag føler sig patetisk, så er han ude af døren.

____________________________________________________________________

Danske sangskrivere og komponister 4. oktober 2006.

BO SCHIØLER RIDDER AF VESTERBROS UNGDOMSGAARD.

I maj måned i år åbnede en forbløffet Bo Schiøler et meget alvorligt brev fra Kulturministeriet, hvori der bl.a. stod: "De er hermed indstillet til at blive dekoreret med et Ridderkors.

Herefter blev en kæmpe pakke afleveret på Bo's adresse.

I pakken lå et Ridderkors i sølv samt manualer til, hvordan og hvornår man må bære sådan et kors. Det er der nemlig mange regler for!

Der lå også en indkaldelse til audiens hos hendes, Majestæt Dronningen. Da Bo havde lidt småtravlt der i maj med færdiggørelse af cd og sangbog, ringede han til Hoffet for at flytte datoen for audiens til d. 11. september, hvor han mødte op i sit nyindkøbte fløjlsjakkesæt - det første jakkesæt siden konfirmationen!

Bo havde også taget gaver med til Hendes Majestæt: Den nyeste cd "Poppedreng sukker" + sangbogen "Ballademager Blues", som netop var udkommet. Og Dronningen bladrede interesseret i sangbogen og var glad for gaverne. Samtalen var hyggelig og fordomsfri.

Bo Schiøler er blevet Ridder af Dannebrog for sit 40 år lange arbejde med børn og unge, som han snart kan fejre jubilæum for og selvfølgelig for de mere end 700 sange han har skrevet. Det er naturligvis dejligt også at få anerkendelse fra disse luftlag, men han var mindst lige så glad og stolt i 2004, da han modtog DJBFAs hæderspris. Det betød meget for Bo, at det var hans kolleger, sangskriverne og komponisterne, som syntes at han var den værdig.

____________________________________________________________________

Læs flere anmeldelser af teaterstykker og eventyrspil for børn og unge, digtsamlinger og plader: Klik her

Til toppen